Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a răspuns declarației generalului polonez despre războiul cu NATO

© AP Photo / Mindaugas KulbisАмериканские танки Abrams. Архивное фото
Американские танки Abrams. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Rusia a răspuns declarației fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

BUCUREȘTI, 9 mart - Sputnik. Politicienii ruși au criticat un articol al fostului comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skshipczak, în care descria un posibil conflict militar între Rusia și NATO.

Встреча стран НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Locuitorii Moldovei se pronunță în continuare împotriva aderării la NATO
În special, în articolul său, Skshipchak a numit regiunea Kaliningrad o poartă către Marea Baltică și câmpia polonă. În opinia sa, armata rusă va avea nevoie de două până la patru zile pentru a cuceri Marea Baltică. Generalul a sugerat că, în cazul unei ciocniri armate, principalele forțe ale flotei baltice și trupele din regiunea de apărare Kaliningrad ar trebui să ofere Rusiei un avantaj față de inamicul de pe mare și din aer și ar putea, de asemenea, bloca transferul unităților NATO.

Comentând publicația, guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, într-o conversație cu Komsomolskaya Pravda, a cerut să nu se dedea unor asemnea fatasmagorii privind „ce tancuri vor circula și pe care pavaj” și a reamintit că soldații sovietici au contribuit la restaurarea Poloniei după război.

"Aceasta este o scuză pentru război și o dorință de a se regăsi rapid în epoca de piatră, cu un băț în mâini. Și pregătiți-vă pentru al patrulea război mondial", a rezumat el.

Alikhanov a sfătuit, de asemenea, statele baltice să se gândească la dezvoltarea economică și le-a dorit statelor să „trăiască și să se dezvolte în pace”.

Neprietenoși și depășiți

Саммит НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Stoltenberg: NATO s-a consolidat considerabil pe direcția estică
Deputatul Dumei de Stat Alexander Pyatikop, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti, a calificat declarația generalului polonez neprietenoasă și depășită.

"Polonezii sunt vecinii noștri cei mai apropiați și astfel de declarații nu întăresc pacea între popoarele frățești. Mi se pare că aceasta este o încercare de a crea tensiune la frontiere și de a distrage atenția de la problemele din Polonia însăși", a subliniat el.

Pyatikop a menționat că țara are tot ce trebuie pentru a asigura siguranța și securitatea rușilor.

De trecut în agendă

La rândul său, vicepreședintele Comitetului din Duma de Stat pentru Afaceri Internaționale, Dmitri Novikov, a cerut să se ia în serios astfel de declarații. Potrivit acestuia, atenția Occidentului asupra regiunii Kaliningrad devine deja o tendință și, prin urmare, trebuie luată în considerare la elaborarea unei strategii naționale de securitate.

„Articolul, cum ar fi, fixează un alt subiect asupra căruia Occidentul este pregătit să exercite presiuni asupra Federației Ruse. <...> Recent, s-au făcut încercări de a trage acest subiect în agenda actuală., în grupul de revendicări care poate fi exprimate serios împotriva Rusiei ", a remarcat Novikov într-o conversație cu RT.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0