Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii Moldovei se pronunță în continuare împotriva aderării la NATO

© Photo : Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijaВстреча стран НАТО в Брюсселе
Встреча стран НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova a prezentat rezultatele sondajului de opinie consacrat situației social-economice din țară în condiții de pandemie.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar fi organizat un referendum cu privirea la aderarea la NATO. 54% dintre cetățeni ar vota împotrivă. Asta arată datele unui sondaj de opinie consacrat situației social-economice din Moldova în condiții de pandemie, care a fost făcut public pe 22 februarie.

Pentru aderare s-au pronunțat 26,5%, însă ar participa la vot 9,8%. Alte 6,5% nu știu ce este NATO, iar 3,3% au refuzat să răspundă la această întrebare.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2020
Politică
Maia Sandu a explicat cum vede relația dintre Moldova și NATO
La întrebarea despre aderarea Moldovei la uniunile supranaționale, opiniile celor chestionați au fost împărțite. În jur de 42% dintre respondenți au susținut ideea aderării Moldovei la Uniunea Europeană, iar 39,4% se pronunță pentru integrarea țării în Uniunea Economică Eurasiatică.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 20 februarie. La studiu au participat 1191 de respondenți, din 89 de localități ale țării..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0