Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații moldoveni participă la un webinar al Uniunii Interparlamentare

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
În cadrul webinarului, deputații moldoveni vor discuta provocările și strategiile de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă cu colegii lor din peste 65 de țări ala lumii.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Parlamentarii moldoveni Victor Bologan, Vladimir Odnostalco și consilierul președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu participă marți, 9 martie, la webinarul organizat de Uniunea Interparlamentară și Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite „Impactul COVID-19 asupra implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în regiunea CEE-ONU: Care este rolul parlamentelor?”.

Participanții la webinar vor examina informația cu privire la stadiul de implementare a ODD și vor primi recomandări privind modul de accelerare a schimbării transformatoare în regiune.

Printre obiectivele care se referă nemijlocit la Moldova ar putea fi evidențiate cele privind sănătatea și bunăstarea, instruirea de calitate, muncă decentă și creștere economică, reducerea inechității, justiție și instituții eficiente.

Здание парламента  - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2020
Politică
Președintele Uniunii Interparlamentare vine la Chișinău
În cadrul webinarului, parlamentarii moldoveni discută provocările comune și strategiile de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă cu colegii din peste 65 de țări. Discuțiile sunt axate în principal pe importanța implicării parlamentelor naționale în procesul de Revizuire Națională Voluntară pentru a monitoriza acțiunile guvernului, a consolida proprietatea națională și a construi mai mult suport politic pentru ODD.

Principale concluzii urmează să fie discutate în cadrul Forumului Regional pentru Dezvoltare Durabilă al CEE-ONU, care se va desfășura în perioada 17-18 martie 2021.

Amintim că Uniunea Interparlamentară (UIP) este cea mai veche organizație interparlamentară internațională care include grupuri parlamentare din 179 de state. UIP are o colaborare strânsă cu ONU, împărtășește scopirile și obiectivele acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0