Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Uniunii Interparlamentare vine la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание парламента
Здание парламента  - Sputnik Moldova
Abonare
Începând de astăzi în țara noastră va efectua o vizită de lucru un înalt oficial al Uniunii Interparlamentare.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Președintele Uniunii Interparlamentare vine în Republica Moldova.  Astfel, la inițiativa președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, Gabriela Cuevas Barron se va afla în țara noastră în perioada 26 septembrie – 2 octombrie.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Acest Parlament trebuie dizolvat

În cadrul vizitei de lucru, președinta UIP se va întâlni luni cu speakerului Zinaida Greceanîi, dar și cu membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară. În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte ce țin de cooperarea dintre Legislativul Moldovei și UIP. De asemenea, vor fi abordate posibilitățile de consolidare a relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Mexic, Gabriela Cuevas Barron fiind membru al Camerei Deputaților a Congresului Uniunii al Statelor Unite Mexicane.

La fel, va fi prezentată Cartea aniversară a Uniunii Interparlamentare  „Celebrarea a 130 de ani ai UIP”.

Uniunea Interparlamentară este o organizație globală a Parlamentelor naționale, care întrunește 179 de Parlamente și 13 membri asociați. UIP reprezintă cel mai mare for interparlamentar din lume. Republica Moldova a devenit membru al Uniunii Interparlamentare în 1992.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0