Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deficiența de auz la nou-născuți: Cum poate fi depistată

© Sputnik / Miroslav RotariTatiana Botizatu
Tatiana Botizatu - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Cum sunt diagnosticate deficiențele de auz la nou-născuți în Republica Moldova și ce trebuie să cunoască părinții în cazul în care copilașului îi sunt depistate unele probleme auditive? Detalii am aflat de la medicul otorinolarinolog Tatiana Botizatu.
Deficiența de auz la nou-născuți: Cum poate fi depistată

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", medicul ORL Tatiana Botizatu a precizat că, grație dezvoltării sistemului medical din țara noastră, problemele de auz pot fi depistate chiar din prima zi de naștere a bebelușului. Screening-ul se efectuează chiar în maternitate de către medicii specialiști.

"Din prima zi putem depista problemele și cu cât mai repede intervenim, cu atât mai ușoară va fi reabilitarea. Chiar în primele zile, la maternitate, părinții pot afla dacă copilul are sau nu probleme auditive", a precizat Tatiana Botizatu.

Potrivit invitatei, dacă sunt depistate anumite deficiențe ale auzului, copilașii sunt consultați mai minuțios de către medicul specialist, chiar în prima săptămână de viață. La rândul său, medicul prescrie tratamentul pentru a diminua sau a înlătura problema.

În cazul în care este depistată surditatea, copilului i se prescrie implantul cohlear - dispozitiv electronic care poate restabili auzul persoanelor cu hipoacuzie neurosenzorială severă - profundă.

Tatiana Botizatu îndeamnă părinții să-și păstreze calmul, să nu intre în panică și să conlucreze cu medicii în orice situație.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0