Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: În grădinițe crește numărul copiilor infectați cu COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEAGrădiniță
Grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Numărul copiilor de vârstă preșcolară din municipiul Chișinău, infectați cu noul tip de coronavirus a crescut în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. În municipiul Chișinău situația epidemiologică rămâne în continuare alarmantă. Se atestă o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 a copiilor de vârstă preșcolară. Potrivit cifrelor prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, la data de 5 martie, se înregistra un număr de 733 de copii de vârstă preșcolară în izolare și 71 de educatori confirmați pozitiv la coronavirus.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Societate
Poliția de Frontieră: De câte teste COVID ai nevoie ca să ieși din țară și apoi să revii

„La data de 5 martie se atestau 283 de elevi bolnavi, dintre care 152 sunt cazuri noi. Se înregistrează 197 de cazuri noi și în rândul cadrelor didactice. 2 244 de elevi se află în autoizolare”, a declarat Cutasevici.

În contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, inclusiv a cazurilor grave care necesită internare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale municipale și raionale. Astfel, în ultimele zile au fost instalate încă 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 de  paturi la spitalul raional Strășeni, 40 de paturi la spitalul din Anenii Noi și șase paturi de Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Urmează ca în zilele următoare să fie activate 40 de paturi la Hâncești și 20 la Călărași.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu. Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 195 602 de persoane. Numărul deceselor a crescut până la 4 129 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0