Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizarea Comisiei Extraordinară pentru Sănătate Publică: Ce se întâmplă - Video

© Sputnik / Mihai CarausМашина скорой
Машина скорой - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Nerespectarea măsurilor de protecția împotriva noului coronavirus va duce la noi restricții, anunță Guvernul. CNESP ar putea sista activitatea localurilor și cluburilor de noapte, dacă acestea nu se vor conforma măsurilor.

CHIȘINĂU 9 mart - Sputnik. Deși e pandemie, iar Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a impus măsuri mai stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus, unii nu țin cont de aceste restricții. Oamenii legii au surprins mai mult localuri și cluburi de noapte care activează după ora 22:00 și au aplicat sancțiuni. În acest context, CNESP vine cu atenționarea către antreprenorii din domeniul HoReCa, dar și către populație să respecte măsurile impuse de autorități, de altfel localurile riscă să-și sisteze activitatea. 

Protest HoReCa - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
Antreprenorii din sectorul HoReCa, din nou la protest: Ce i-a nemulțumit

Potrivit Comisiei, în perioada 1 - 8 martie, oamenii legii au monitorizat situația și au verificat 265 de cluburi de noapte. Astfel, din cauza nerespectării măsurilor, au fost inițiate 247 de procese contravenționale pentru vizitatorii aflați în incinta localurilor. Totodată, au fost întocmite două procese verbale în privința administratorilor localurilor și alte patru procese verbale personalului din cluburile de noapte.

Astfel, CNESP amintește că persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 lei.

În cazul încălcării repetate a deciziilor CNESP, vizitatorii riscă amenzi până la 25 000 de lei, în timp ce administratorii localurilor pot fi sancționați cu până la 75 000 lei.

Conform deciziilor CNESP, în prezent, activitatea localurilor este permisă în intervalul orelor 07:00 și 22:00, iar numărul admis de participanți la evenimentele festive în unitățile de alimentație publică a fost redus de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică îndeamnă cetățenii să nu-și pună în pericol sănătatea lor și a celor din jur și să respecte măsurile epidemiologice, evitând la maximum locurile aglomerate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0