Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în Republica Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Abonare
Astăzi se împlinește exact un an de când autoritățile au anunțat despre primul caz de COVID-19 în Republica Moldova. Era vorba despre o femeie, revenită din Italia, în vârsta de 48 ani.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. În această zi, exact un an în urmă, Ministerul Sănătății a anuțat că o femeie de 48 de ani, revenită din Italia a fost internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Extrem de multe cazuri de infecție cu COVID - 19 pentru o zi de sâmbătă
Persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Tot atunci, autoritățile au solicitat tuturor pasagerilor cursei WizzAir, W63796, Milano-Chișinău, aterizată în data de 7 martie, ora 11:47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați. Din fericire, femeia s-a tratat, iar acum își trăiește viața alături de familie. 

Ruslan Baltaga - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID
Până la 7 martie 2020, numărul celor infectați la nivel mondial a trecut de 100.000, cu peste 3 400 de decese. Peste 55 400 de oameni s-au recuperat. La un an de când pandemia a afectat o lume întreagă, bilanțul cazurilor infectărilor cu COVID-19 în țara noastră a ajuns la 194 605.

Până acum, 170 468 de persoane au fost tratate de infecție, iar 4 091 au decedat din cauza complicațiilor. Sâmbătă au fost confirmate 1620 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, ceea ce este destul de mult dacă ține cont de faptul că au fost depistate într-o zi de sâmbătă, când se fac mai puține teste. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0