Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ajun de 8 Martie, Poliția avertizează - amenzi și dosare penale

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
În ajunul sărbătorii de 8 Martie, care tradițional este marcată în Republica Moldova cu mult fast și distracții, Inspectoratul General al Poliției anunță că va intenta dosare penale și va aplica amenzi tuturor celor care nu respectă restricțiile impuse de autorități.

biserică - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Societate
Noi reguli pentru desfășurarea slujbelor în biserică
CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Într-o postare pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii amintesc că pe 5 martie Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a înăsprit un șir de măsuri restrictive și a stabilit altele noi în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Oamenii legii atrag atenție în special la măsurile care sunt interzise în raioanele în care este stabilită alerta de cod roșu din cauza pandemiei. Noi înțelegem că, de fapt, este vorba de raioanele în care va fi stabilită această alertă, pentru că deocamdată nu a fost stabilit în niciun raion.    

Deci, IGP afirmă că, "în raioanele în care este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu, vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19 cum ar fi:

  • restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;
  • interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor;
  • prestarea doar a serviciilor esențiale (vitale);
  • interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă, etc.);
  • servicii de asistență medicale ajustate și doar cele esențiale;
  • instituirea instruirii la distanță (online)".

Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Protestul părinților, ipocrizia șefilor din Educație și tăcerea Maiei Sandu
IGP amintește că din lista restricțiilor a fost eliminată activitatea centrelor comerciale şi a unităților comerciale specializate din cadrul acestora, cu excepția unităților de agrement (recreative şi distractive), amplasate în incinta acestora, în zilele de sâmbătă și duminică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, activitatea centrelor comerciale se va realiza în conformitate cu instrucțiunile cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 stabilite anterior.

Ca mai jos, repetând stipularea din decizia din 5 martie a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, să avertizeze că cei care nu vor respecta aceste resticții vor fi trași la răspundere contravențional și penal.

"Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate", afirmă autorii comunicatului de presă.

Ca mai jos să adauge că poliția este organul care va monitoriza respectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului Covid-19, pentru că, este foarte important, ca fiecare dintre cetățeni să aibă un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile lui îi pot afecta pe ceilalți.

Ca în final să le mulțumească celor care cooperează cu poliția: "Mulțumim cetățenilor responsabili care ne permit să desfășurăm activitatea și acțiunile necesare în prevenirea virusului de tip nou și recomandăm tuturor să susțină medicii și angajații statului care sunt în serviciu, respectând recomandările".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0