Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu: Iată motivul

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
Şeful adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta ar avea probleme de sănătate, a anunțat avocatul său.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. La sfârşitul lunii februarie, Serghei Demcenco a primit 30 de zile de arest prin decizia Curţii de Apel Chişinău. Inițial, urma să stea la Penitenciarul 13, dar a fost transferat în scurt timp la închisoarea Nr. 16 - Pruncul, pentru că aceasta are statut de spital. Demcenco este acuzat de abuz în serviciu în interesul unei organizaţii criminale, dar se declară nevinovat. Pentru fapta sa, el riscă până la opt ani de puşcărie. 

Rodica Ciobanu - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2020
De la muzică la activitate în sistemul penitenciar: Istoria Rodicăi Ciobanu
În data de 24 februarie au avut loc descinderi de amploare în cadrul Penitenciarului din Cricova. În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat în celulele deținuților mai multe obiecte interzise cum ar fi alcool, jocuri de noroc, arme reci și telefoane mobile. 

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu o reacție la perchezițiile care s-au desfășurat, menționând că obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate au ajuns în celule din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați și a factorului uman. 

ANP a menționat că permanent se desfășoară percheziții, activități speciale de investigaţii și acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise. În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15 din Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10 570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0