Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie”: Unde a fost clasificată Moldova

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
AAutoritățile de la Kiev au actualizat lista țărilor clasificate în zonele verde și roșie. Iată la ce categorie este inclusă Moldova.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Republica Ucraina lasă în continuare Moldova pe lista statelor din zona roșie, informează Ministerul Sănătății de la Kiev. Țara noastră a fost poziționată pe lista verde pentru statul vecin în perioada 15 ianuarie - 5 februarie. 

© Screenshot / МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИUcriana a actualizat lista țărilor clasificate în zonele verde și roșie
Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie”: Unde a fost clasificată Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Ucriana a actualizat lista țărilor clasificate în zonele verde și roșie

Dacă pe 26 februarie Moldova se afla pe locul 32, cu un indicator de 302 cazuri la 100 mii din populație, atunci pe 5 martie s-a clasat pe locul 24, cu 378,5 cazuri la 100 mii din populație.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Societate
Ce avantaje ai la trecerea frontierei de stat dacă deții certificatul de vaccinare
Actualizarea listei se face la fiecare 7 zile, în ziua de vineri. În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care în ultimele 14 zile au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a frontierei rezultatul negativ al testului COVID-19, efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

În lipsa testării menționate, aceste persoane vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, în locuri determinate. Ca o alternativă la carantină, există opțiunea autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei “Acțiune acasă” (Дій вдома). 

Începând cu 28 septembrie 2020, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv în scopul tranzitului, prezentând polița de asigurare care ar urma să acopere cheltuielile legate de tratamentul COVID-19. Aceasta trebuie să fie emisă de o companie ucraineană sau care să aibă reprezentanță în țara vecină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0