Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Medic: Sfaturi prețioase pentru un sistem imunitar puternic

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului împotriva infecțiilor, bacteriilor și altor elemente care vă pot afecta starea de sănătate. Tocmai de aceea, este important să aveți o imunitate bună dacă vă doriți să vă mențineți mereu în formă.
Medic: Sfaturi prețioase pentru un sistem imunitar puternic

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul internist Lilia Purteanu a declarat că stresul este unul dintre factorii care influențează negativ starea de sănătate, iar felul în care este recepționat are un impact major asupra sistemului imunitar. De asemenea, pentru a fortifica imunitatea este necesar să respectați un regim de somn echilibrat de circa 7-8 ore.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2020
Medic: Metodele tradiționale nu vă protejează de viruși
Medicul mai spune că pentru a întări imunitatea, este necesar să aveţi o alimentaţie sănătoasă și să nu treceţi peste mese.

"Consumați cât mai multe fructe și legume proaspete. Nu uitați de proteinele animale și cele vegetale. Consumul de pește de două ori pe săptămână este esențial pentru a menține o stare de sănătate bună", a precizat Lilia Purteanu.

Pe lângă faptul că organismal are nevoie de odihnă și alimentație sănătoasă, este important să faceți și cât mai multă mișcare. Specialistul recomandă 30 de minute pe zi să fie acordate plimbărilor în aer liber sau să faceți exerciții fizice ușoare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0