Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CFM a găsit bani pentru achitarea restanțelor salariale - Iată sursa

© Photo : Miroslav RotariCalea Ferată Moldova
Calea Ferată Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor fi redirecționați pentru achitarea datoriilor salariale.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Prim-vicedirectorul pentru planificare strategică al CFM, Vitalie Mucan, a declarat într-un briefing de presă că angajaților li se va achita salariile în totalitate. În prezent se plătește salariul pentru luna noiembrie, după care va continua achitarea restanțelor pentru decembrie. Fondul de salarizare pentru o lună la întreprindere este de 27 de milioane de lei. 

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Șeful CFM ar urma să se prezinte la Parlament pentru audieri: Cerințele feroviarilor
"CFM trece printr-un proces de restructurare, iar acum este mărit transportul de mărfuri. Se fac eforturi pentru a relua transportul internaţional", a spus Vitalie Mucan. 

În data de 4 martie, angajații CFM au avut posibilitatea să discute cu reprezentanții Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat Calea Ferată. În cadrul ședinței, angajații au cerut ca autoritățile să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

În urma discuțiilor, s-a decis ca săptămână viitoare, la ședința comisiei, să fie audiat directorul CFM. Acesta urmează să prezinte situația actuală de la întreprindere, astfel ca ulterior să se decidă pașii următori pentru a putea fi soluționată problema feroviarilor. 

Железная дорога Молдовы получила 6 новых локомотивов - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Ceartă între feroviarii de la Ocnița și șeful CFM - „Murim de foame! Vă bateți joc de noi”
Precizăm că angajații mai multor noduri feroviare, care nu și-au primit salariile de câteva luni au protestat de mai multe ori.

Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Anterior, mai mulți deputați au spus că CFM ar putea falimenta, iar autoritățile statului ar trebui să intervină pentru a salva această întreprindere strategică.

La întreprinderea de Stat CFM activează în jur de 6 800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0