Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor reveni elevii la școală după vacanță? Ce spun reprezentanții Ministerului Educației

© Sputnik / Mihai CarausРодители кишиневских школьников вышли на акцию протеста
Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Mai mulți părinți nemulțumiți de revenirea la învățământul online protestează în fața Guvernului. Ei cer ca copiii lor să poată merge la ore. În fața protestatarilor a ieșit secretarul de stat al Ministerului Educației ca să le explice situația din școli.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. Mai mulți părinți sunt nemulțumiți de decizia CNESP privind trecerea elevilor la învățământul de la distanță și cer în cadrul protestului să fie redeschise școlile. În fața părinților nemulțumiți a ieșit secretarul de stat al Ministerului Educației Natalia Grîu. 

Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Video
Părinții au ieșit în stradă - un nou protest în centrul Chișinăului

„Am luat decizia de a prelungi vacanța ca să nu limităm pe nimeni. După vacanță noi vrem să revenim la ore cu prezența fizică. Noi sperăm ca părinții să fie conștienți. Eu nu sunt Vanga ca să știu ce va fi în viitor. Noi am venit cu propunerea la CNESP ca fiecare localitate să vină cu decizia de a închide sau nu școala, pentru că sunt localități unde nu este niciun caz în școli. Dar Comisia ia decizia finală”, a precizat secretarul de stat al Ministerului Educației Natalia Grîu. 

Părinții au cerut acțiuni concrete de la reprezentanții ministerului și au declarat că Guvernul nu face nimic pentru copiii din țară. 

„Guvernul nu a luat nicio măsură pentru cei care de fapt sunt focarul”, a precizat o mamă. 

„Noi nu avem bani pentru bonă, nu avem bunei, nu avem cu cine lăsa copii. De ce noi trebuie să-i luăm cu noi la locul de muncă”, a declarat o protestatară.  

© Sputnik / Mihai CarausРодители кишиневских школьников вышли на акцию протеста
Vor reveni elevii la școală după vacanță? Ce spun reprezentanții Ministerului Educației - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста

După câteva discuții a secretarului de stat cu părinții revoltați, Natalia Grîu a intrat înapoi în Guvern lăsând în urmă părinții indignați și nemulțumiți de răspunsurile reprezentaților Ministerului Educației. 

Părinții au continuat să stea la Guvern și să ceară ca copiii lor să poată studia în sălile de clasă. 

„Noi stăm acasă cu copilul nostru și facem lecții online, voi, profesorii stați acasă și primiți salarii. Copilul meu a început să vadă mai rău din cauza lecțiilor petrecute în fața calculatorului”, a spus o mamă. 

© Sputnik / Mihai CarausРодители кишиневских школьников вышли на акцию протеста
Vor reveni elevii la școală după vacanță? Ce spun reprezentanții Ministerului Educației - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста

„Închideți cluburile de noapte că sunt prea pline. Poliția intră acolo și pleacă imediat, dar școlile le-au închis. De ce copilul meu trebuie să sufere din cauza asta”, a declarat o altă mamă nemulțumită.

Părinții nemulțumiți, împreună cu copii lor, au scandat: „Vrem să învățăm la școală!”.

Amintim că pe 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să înăsprească unele măsuri restrictive, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Una dintre decizii a fost transferarea elevilor și studenților la învățământul online în perioada 1 - 15 martie.

Astfel, din 1 martie, toate instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din Republica Moldova, au trecut din nou la învățământul în regim online, în conformitate cu decizia Comisiei. 

Acest lucru i-a revoltat pe mii de părinți, care au decis să organizeze un protest la Chișinău. Marți însă Ministerul Educației a decis să prelungească vacanța de primăvară până pe 15 martie - dată până la care urma să fie în vigoare decizia privind desfășurarea învățământului online.

Ulterior însă elevii vor trebui să recupereze orele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0