Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Părinții au ieșit în stradă - un nou protest în centrul Chișinăului

Abonare
Mai mulți părinți nemulțumiți de revenirea la învățământul online protestează vineri în fața Parlamentului. Ei vor ca copiii lor să poată merge la ore și să însușească materia de studii în incinta sălilor de clasă.

Părinții sunt nemulțumiți de decizia CNESP privind trecerea elevilor la învățământul de la distanță și vor cere în cadrul protestului să fie redeschise școlile.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Așa nu se mai poate: Părinții ies la protest - detalii

Amintim că pe 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să înăsprească unele măsuri restrictive, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Una dintre decizii a fost transferarea elevilor și studenților la învățământul online în perioada 1 - 15 martie.

Astfel, din 1 martie, toate instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din Republica Moldova, au trecut din nou la învățământul în regim online, în conformitate cu decizia Comisiei. 

Acest lucru i-a revoltat pe mii de părinți, care au decis să organizeze un protest la Chișinău. Marți însă Ministerul Educației a decis să prelungească vacanța de primăvară până pe 15 martie - dată până la care urma să fie în vigoare decizia privind desfășurarea învățământului online.

Ulterior însă elevii vor trebui să recupereze orele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0