Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce avantaje ai la trecerea frontierei de stat dacă deții certificatul de vaccinare

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
De astăzi a intrat în vigoare hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, care stabilește noi reguli de intrare în Republica Moldova. Persoanele care dețin certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 au cele mai mari facilități.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. De astăzi, persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova trebuie să țină cont de noile reguli. Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru Spunik Moldova că persoanele care dețin certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului nu sunt obligate să stea în autoizolare 14 zile. 

Ruslan Baltaga - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID
”Persoanele care nu vor să stea în autoizolare timp de 14 zile, trebuie să prezinte la frontieră de stat testul negativ la COVID-19, făcut cu 72 de ore înainte de trecerea frontierei sau să prezinte certificatul care confirmă că și-a administrat vaccinul împotriva coronaviruslui. În același timp, cei care nu dețin unul din cele două certificate și aleg să stea în carantină 14 zile, dacă au nevoie să plece din țară ulterior, după zece zile au posibilitatea să facă testul anti-COVID și să iasă din carantină cu patru zile mai devreme, evident dacă rezultatul este negativ. Astfel, nu va fi amendat la frontieră”, a precizat ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi.

Totodată, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, excepție fac copiii până la 5 ani, conducătorii auto ale vehiculelor rutiere de transport marfar şi ale vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire a aeronavelor, navelor şi brigăzile şi personalul de deservire a garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit, dar și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului. 

De precizat că în Republica Moldova, în prezent, sunt vaccinați anti-COVID-19 doar angajații din sistemul medical. Până acum, 3 849 de lucrători din spitale au fost imunizați. Joi, în țara noastră a ajuns primul lot de vaccin pe care l-a recepționat Republica Moldova de pe Platforma COVAX. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0