Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a dat startul plăților electronice în transport: Unde putem achita călătoria cu cadrul

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuÎn martie începe implementarea plăților electronice în transport public
În martie începe implementarea plăților electronice în transport public  - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Primăria dă startul plăților electronice în transportul public din Chișinău. Municipalitatea a început să testeze prima metodă din Moldova care va permite pasagerilor să achite călătoria fără numerar.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. În Capitală a început să fie implementat sistemul de plăți electronice în transportul public. Terminalele de plată acceptă achitările cu un card dotat cu sistem wi-fi al oricărei bănci din lume, cu diverse sisteme de plăți, cu telefonul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless. Sistemul este testat acum în parcurile de troleibuze și autobuze, iar până la finele lunii martie pasagerii vor putea achita cu un card în cele mai solicitate linii de troleibuze: nr. 10, 22 și 30 și în autobuzele nr. 2 și 5.

troleibuz nr.16 - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2021
Societate
Start oficial pentru taxarea electronică în transportul public

Primăria a venit cu unele precizări despre cum ar urma călătorii să achite prin intermediul terminalelor. Astfel, taxatorii vor avea terminale de plată și vor ajuta pasagerii să utilizeze noul serviciu. Pentru a plăti taxa pentru călătorie fără numerar este suficient ca persoana să apropie de ecranul terminalului cardul de plată cu wi-fi sau telefonul conectat la aplicația băncii. După confirmarea plății, o sumă egală cu costul călătoriei este scoasă automat de pe card. Ulterior, după finalizarea plății, terminalul emite un semnal sonor și imprimă un bon. 

Pentru a putea achita prin terminal este suficient să aveți un card de la orice bancă din țară sau din lume și să fie dotat cu sistem de contact (wi-fi). De asemenea, terminalul permite achitarea călătoriei cu telefonul sau cu un alt dispozitiv conectat la aplicația unei bănci.

Cei care nu dețin carduri, vor putea achita călătoria în numerar. Taxatorul va lua banii de la pasager, apoi va apropia un card special de terminal și va emite un bon.

Primăria precizează că la achitarea prin intermediul terminalului nu vor fi percepute comisioane suplimentare. Astfel, prețul rămâne neschimbat pentru o călătorie cu troleibuzul - 2 lei, iar cu autobuzul - 3 lei. 

Municipalitatea dă asigurări că terminalul procesează câte o singură plată. Pentru a efectua o altă plată de pe același card, taxatorul trebuie să inițieze din nou plata.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0