Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start oficial pentru taxarea electronică în transportul public

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Chișinău a fost lansat oficial proiectul-pilot al sistemului electronic de plată în transportul public.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Taxarea electronică va începe în curând în cadrul unui proiect-pilot și va fi efectuată de două sisteme internaționale de carduri, care vor suporta toate costurile, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Новогодние троллейбусы  - Sputnik Moldova
Troleibuze decorate în straie de sărbătoare, în seara de Revelion

„În acest sens am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public”, a menționat primarul.

Proiectul pilot se va desfășura pe „una sau două” linii de troleibuz și autobuz. Implementarea este așteptată în câteva luni, după instalarea terminalelor și instruirea personalului.

Timp de 2-3 luni va fi instalat echipamentul electronic, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport și se vor desfășura campanii de informare. Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

Ion Ceban a precizat însă că cele două companii, care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0