Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care elevi ar putea reveni la școală după vacanță și cine va continua lecțiile online

© Sputnik / Mihai CarausElev
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Elevii claselor primare ar fi bine să meargă la școală, deoarece părinții nu-i pot lăsa singuri acasă să participe la lecțiile online. Asta a declarat liderul PSRM, Igor Dodon. Totodată, el s-a pronunțat și asupra introducerii lockdown-ului în Moldova.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Fostul șef al statului, liderul PSRM, Igor Dodon, s-a adresat Guvernului în cadrul emisiunii sale săptămânale, sugerând ca, în condițiile în care va fi prelungită decizia de a organiza lecțiile online, aceasta să nu-i vizeze pe elevii claselor primare. 

Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Politică
Igor Dodon a anunțat ce vaccin este gata să-și administreze
”Este evident că profesorii sunt supuși riscului de aceea și s-a luat decizia de a trece la online câteva zile și după aceasta s-a prelungit vacanța până pe 15 martie, dar eu consider că noi nu putem trece la lecțiile online pentru elevii din claselor I-IV-a. Eu cred că elevii claselor primare, și rog colegii de la Guvern și Parlament să nu-i treacă la online, deoarece în așa condiții și părinții vor trebui să stea acasă, să nu meargă la serviciu și vor avea toți de suferit. Cei mari încă pot fi lăsați singuri, cei mici - nu”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a vorbit și despre posibilitatea introducerii lockdown-ului în Moldova.

”Suntem la un nou val al acestei pandemii, iar sistemul medical încă mai ține piept. Situația nu este simplă. Am văzut declarația domnului Ciocoi despre un posibil lockdown. Eu cred că noi trebuie să facem tot posibilul ca să nu ajungem la lockdown în Republica Moldova, deoarece va afecta activitățile economiei și atunci se va pune pe burtă și bugetul de stat, și plata pensiilor și a salariilor. De aceea, voi recomanda colegilor din Parlament să nu admitem la această etapă să ajungem la lockdown”, a spus președintele PSRM. 

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat miercuri la un post privat de televiziune că în țara noastră ar putea fi declanșat lockdown de tipul celui care a fost introdus în martie-aprilie 2020, având în vedere că a crescut simțitor numărul cazurilor noi de COVID-19.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
În Moldova ar putea fi introdus lockdown: Ce se întâmplă la centrul COVID-19 - Video
”Suntem în pragul declanșării unui lockdown pe o scurtă perioadă de timp, ca să vedem dacă ne permitem să minimizăm cazurile. Acest lucru recomandă toți experții internaționali, inclusiv OMS, însă un lockdown eficient nu-l putem face fără ajutorul forțelor de ordine. În controlul lockdown-ului trebuie antrenate și efectivele Armatei Naționale”, a declarat Ciocoi.

În același timp, expertul Viorel Gîrbu a declarat pentru Sputnik Moldova că procedura de introducere a lockdown-ului în Moldova poate fi declanșată de Parlamentul țării, dar este neprofitabil pentru economia țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0