Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UE ar putea include ”Sputnik V” în portofoliul de comenzi

© Sputnik / Vladislav Vodnev / Accesați arhiva multimediaВакцина Sputnik V
Вакцина Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Comisia Europeană nu exclude includerea vaccinului Sputnik V în portofoliul comun al UE de preparate împotriva COVID 19.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Comisia Europeană nu exclude includerea vaccinului rusesc ”Sputnik V” în portofoliul comun al comenzilor, a anunțat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Vaccinul Sputnik V în Moldova: O companie farmaceutică a solicitat omologarea

Anterior, Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat demararea procedurii de expertizare a vaccinului rusesc Sputnik V. EMA nu a precizat care vor fi termenele în care va putea fi aprobat preparatul, însă au anunțat că examinarea va avea loc în regim de urgență.

“Trebuie să facem o diferență între ceea ce face EMA, procedurile ei de expertizare etapizată, iar pe de altă parte – portofoliul vaccinurilor UE. În prezent nu există negocieri cu privire la includerea Sputnik V în portofoliul comun european. Strategia noastră de vaccinare reprezintă o strategie a Comisiei Europene și a statelor membre. Comisia Europeană și statele membre ar putea decide în orice moment includerea unui vaccin în acest portofoliu”, a declarat el.

În prezent, pe piața Uniunii Europene există trei vaccinuri pentru care au fost eliberate autorizații de punere pe piață: al companiei Pfizer/BioNTech (până la 600 milioane de doze), Moderna (două contracte a câte 460 milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0