Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe are un nou președinte

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Deputatul socialist Petru Burduja a fost numit în funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe și a fost inclus în componența Biroului permanent al Parlamentului. 

CHIȘINĂU 4 mart - Sputnik. În cadrul ședinței Legislativului a fost luată hotărârea ca deputatul PSRM Petru Burduja să-l înlocuiască în funcția de membru al Biroului permanent pe Vladimir Golovatiuc, care a renunțat la mandatul de deputat începând cu 20 ianuarie 2021. Totodată, Burduja este numit în funcția de președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, deținută anterior de Vladimir Golovatiuc.

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Șeful CFM ar urma să se prezinte la Parlament pentru audieri: Cerințele feroviarilor

Tot joi deputatul socialist Oleg Lipskii a fost numit vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, iar deputatul PSRM Grigorii Guzun – membru al acesteia.

Conform Regulamentul Parlamentului, Biroul permanent se formează ținând-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului și vicepreședinții. Numirea și alegerea în comisiile permanente la fel se face ținându-se cont de reprezentarea proporțională în Parlament.

Fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc este noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost numit în funcție la finele lunii decembrie 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0