Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul Sputnik V în Moldova: O companie farmaceutică a solicitat omologarea

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaАмпула на фоне логотипа "Спутник V".
Ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat la un post privat de televiziune că o companie a solicitat Agenției Medicamentului din Republica Moldova să omologheze vaccinul Sputnik V pentru a putea fi importat în țara noastră.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Aureliu Ciocoi a declarat că Republica Moldova nu are preferințe în ceea ce privește utilizarea unui vaccin sau altul împotriva COVID-19. 

„Noi nu ne axăm pe niciun producător. Noi suntem deschiși pentru orice vaccin. Am repetat de câteva ori că nu se favorizează niciun producător, niciun vaccin, mergem pe cale egală, tratament egal pentru toate vaccinurile și toți producătorii care sunt omologați de Agenția Națională a Medicamentului”, a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul unei emisiuni televizate. 

El afirmă Agenția Medicamentului activează în regim alert pentru a reuși să omologheze cât mai rapid vaccinurile. 

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Societate
Cum a fost repartizat vaccinul în raioanele țării: Precizările Ministerului Sănătății

„Toată problema constă în disponibilitatea acestor producători de a ne pune la dispoziție dosarele vaccinurilor. Pentru că Agenția Medicamentului activează în regim de alertă maximă, ca să omologheze vaccinurile noi apărute pe piață în regim rapid, pentru că în mod normal, să nu fi avut pandemie, un dosar s-ar fi examinat în 3-4 luni, însă colegii de la Agenția Medicamentului lucrează în ritm alert ca să poată răspunde necesităților Republici Moldova”, a spus oficialul. 

În context, Ciocoi a declarat că o companie farmaceutică privată a depus deja un dosar la Agenția Medicamentului pentru omologarea vaccinului rusesc Sputnik V în Republica Moldova. 

„Dosarul pentru omologarea Sputnik V la Agenția Medicamentului a fost depus de o companie farmaceutica privată, care a solicitat omologare tocmai pentru a aduce pe teritoriul Republicii Moldova vaccinul Sputnik V în formă comercială”, a spus premierul interimar.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0