Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a fost repartizat vaccinul în raioanele țării: Precizările Ministerului Sănătății

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit o parte din primul lot de vaccin în centrele de imunizare din țară. Astfel, cele mai multe doze au ajuns în Chișinău, Bălți și Soroca. Vaccinul este destinat lucrătorilor medicali din prima linie.

CHIȘINĂU 3 mart - Sputnik. Primele doze din primul lot de vaccin AstraZeneca a fost deja distribuit în centrele de vaccinare COVID-19 din țară. Ministerul Sănătății a prezentat o hartă care arată câte doze au fost trimise în fiecare raion.

Potrivit ministerului, din totalul celor 21 600 de doze, Chișinăul a primit 5 240, iar 1 810 doze au fost trimise în regiunea transnistreană. În total, în prima etapă au fost livrate 10 800 de doze, adică jumătate din lotul ajuns din România.

În municipiul Bălți au fost livrate 610 doze, Soroca - 220, Edineț - 190, Cimișlia - 180, Orhei - 150, Cahul - 130, Comrat - 120. Mai multe detalii despre cum a fost repartizat vaccinul în Republica Moldova găsiți în imaginea de mai jos.

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), aproximativ 800 de persoane au fost vaccinate în Moldova până în seara primei zile a Programului Național de Imunizare.

Ministerul Sănătății intenționează să publice rapoarte zilnice cu privire la numărul de persoane care au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Mai mulți medici din țară refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Amintim că marți, 2 martie, în Moldova, s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Primul moldovean vaccinat este șeful Secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu. 

În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. 

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.
Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie și vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0