Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un lot de vaccin anti-COVID-19 vine în Moldova: Când ajunge

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
Republica Moldova va recepționa încă un lot de vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta va ajunge mâine în țara noastră.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Un lot de 14 400 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX va ajunge mâine, 4 martie, în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ulterior a fost făcută publică de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul ședinței Guvernului. Premierul interimar i-a cerut secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, ca aceste doze să fie distribuite echitabil în toate instituțiile medicale din țară. 

Ion Sturza - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Începe prigoana împotriva celor care refuză vaccinul? - Sturza contra găgăuzilor

„Trebuie să acordăm atenție maximă medicilor care sunt în prima linie de luptă cu această epidemie și să le mulțumim pentru efortul și pentru eroismul de care dau dovadă”, a declarat prim-ministrul interimar. 

Ciocoi a informat că astăzi a avut loc o ședință în cadrul căreia a fost examinată posibilitatea alocării resurselor financiare adiționale pentru demararea exercițiului de achiziționare a vaccinurilor de pe piața internațională. 

„Odată cu înregistrarea de către Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a vaccinurilor omologate pentru Republica Moldova, din acest moment putem demara și procedura de achiziție, care este una anevoioasă, dar așa este legislația. Trebuie să respectăm cadrul juridic în acest sens”, a precizat Aureliu Ciocoi. 

Premierul interimar mai spune că autoritățile de la Chișinău sunt în dialog cu producătorii și donatorii care pot pune la dispoziție Republicii Moldova loturi adiționale de vaccinuri astfel încât într-o perioadă cât mai restrânsă să imunizăm un număr cât mai mare de populație. 

În Republica Moldova a fost dat startul Campaniei naționale de imunizare. Doar în prima zi au fost vaccinați 751 de cetățeni, personal medical din secțiile ATI și reanimare ale instituțiilor medicale din țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0