Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

1550 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
Numărul de cazuri noi de infectare, cazurilor de deces, dar și a persoanelor tratate de COVID-19 a fost prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Alte 1 550 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Datele au fost prezentate de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc în cadrul unei conferințe de presă. Bilanțul total după aproape un an de pandemie în Republica Moldova a ajuns la 189 397 de cazuri. Din numărul de cazuri confirmate astăzi, 6 sunt de import. Mai exact 3 din Ucraina și câte unul din Marea Britanie, Franța, Belarus. Cifra este rezultatul a 4 548 de teste efectuate. 

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Societate
Încă un lot de vaccin anti-COVID-19 vine în Moldova: Când ajunge

Cel mai mare număr, 559 de cazuri este înregistrat în municipiu Chișinău. Zatîc săune că evoluția zilnică a cazurilor de COVID-19 este în creștere de câteva săptămâni, iar asta este o povară enormă pentru sistemul de sănătate din țara noastră. 

„Este o povară enormă pentru sistemul de sănătate. O etapă enormă la toate etapele de prestare a serviciilor. Și numărul de teste este mai mare ceea ce impune o activitate intensă pentru depistarea cazurilor noi de infectare cu nou coronavirus”, a precizat Zatîc. 

Aceasta mai spune că din cauza unui număr mare de solicitări și activitatea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească este îngreunată. Multe din chemări sunt în așteptare până la asigurarea transportării la instituțiile medicale. Din numărul total de cazuri, 76 sunt lucrători medicali: medici-26, asistenți medicali-36, personal auxiliar-14. Ministerul informeaz că 322 de pacienți sunt în stare extrem de gravă. Dintre aceștia 56 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Totodată, Zatîc anunță și decesul altor 24 de persoane din cauza complicațiilor generate de COVID-19, dar și vindecarea altor 701 persoane, astfel bilanțul a ajuns la 168 143 de persoane tratate de COVID-19.  

Tot miercuri autoritățile din sănătate au anunțat că încă 1853 de persoane au fost vaccinate astăzi. tot ca și marți cei vaccinați au fost medici. În total, în Republica Moldova avem 2604 persoane vaccinate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0