Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Politolog, despre alegerile anticipate: Nu vom scăpa de criza politică

© Sputnik / Mihai CarausЯн Лисневский
Ян Лисневский  - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul agenției de consultanță politică „Intellect-Group”, Ian Lisnevschi, și-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare anticipate nu vor scoate Republica Moldova din criza politică și economică.
Politolog, despre alegerile anticipate: Nu vom scăpa de criza politică

Situația politică și economică din țara noastră se înrăutățește pe zi ce trece. Deși unii politicieni consideră că singura soluție pentru a ieși din acest impas sunt organizarea alegerilor anticipate, analistul politic Ian Lisnevschi își exprimă îndoiala că problemele politice și economice vor fi depășite prin această metodă.

Potrivit lui, în cazul declanșării alegerilor anticipate, în viitorul Parlament ar accede trei-patru partide și niciunul nu va avea majoritate totală pentru a propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

"În viitorul Legislativ vor intra deputații din patru partide politice: PSRM, PAS, Partidul ȘOR și Partidul Nostru. În aceste condiții, partidele vor trebui să se așeze la masa de negocieri pentru a forma o alianță, fapt care va declanșa noi disensiuni în rândul aleșilor poporului. Situația politică și economică nu se va îmbunătăți în asemenea condiții", a precizat interlocutorul.

Anterior, Ian Lisnevschi a menționat pentru Sputnik Moldova că deși multe partide din actualul Legislativ declară că-și doresc alegeri parlamentare anticipate, totuși acest lucru este afirmat cu mari rezerve.

De asemenea, el a spus că în spatele crizei politice actuale se ascunde „jocul politic și strategia primitivă a opoziției” - de a lupta cu guvernarea. Politologul este de părerea că prin acțiunile ei opoziția a provocat o nouă criză, iar 2021 va fi un an complicat din punct de vedere politic.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0