Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică continuă acţiunile de monitorizare şi informare în vederea protecţiei şi prevenirii răspândirii infecţiei COVID-19. Iată ce au depistat în urma efectuării operațiunilor de control.
Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

În perioada 18-28 februarie, Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publica au efectuat operațiuni de monitorizare și control în autogări, pe traseele naționale, cât și în localitățile din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" specialistul principal, responsabil pe domeniul informare şi comunicare cu mass-media, Dmitri Prohniţchi.

Potrivit lui, în cadrul operațiunilor s-a constatat că, în mare parte, măsurile ce țin de purtarea măștilor de protecție a conducătorilor auto și pasagerilor, dotarea mijloacelor de transport cu dezinfectanți se respectă.

"În mare parte măsurile de protecție stabilite de Comisia Națională de Sănătate Publică se respectă. De câte ori am efectuat controale nu au fost depistate abateri semnificative", a subliniat Dmitri Prohnițchi.

De menționat este că în data de 1 martie curent Ministerul Sănătății a organizat ședința Grupului de lucru intersectorial privind măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19, în cadrul căreia s-au discutat problemele în sănătate publică, inclusiv problema aglomerării în transportul public local și municipal.

Oleg Alexa - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Ramura transportului rutier: Prognoze îngrijorătoare

Astfel, Agenția Națională Transport Auto a solicitat administrațiilor publice vizate să întreprindă măsuri pentru redresarea situației la rutele locale și municipale. La rândul lor, operatorii de transport rutier urmează să mărească numărul de autobuze în orele de vârf sau să antreneze autobuze cu capacitate mare de îmbarcare, să ajusteze orarul de circulație, dar și să micșoreze intervalul între cursele efectuate, susține instituția.

ANTA și INSP vor continua operațiunile comune privind monitorizarea și informarea persoanelor fizice și juridice implicate la prestarea serviciilor publice în transportul rutier de persoane, precum și întreprinderilor ce desfășoară activități conexe transportului rutier, în vederea respectării măsurilor de prevenire și răspândire a infecției COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0