Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Austria: 41 de decese, după vaccinare cu BioNtech/Pfizer

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaШприц на фоне логотипа Pfizer.
Шприц на фоне логотипа Pfizer. - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Abonare
În Austria au fost înregistrate 41 cazuri de deces a unor persoane în scurt de timp după vaccinare cu BioNtech/Pfizer.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. În Austria au decedat 41 de persoane, în scurt timp de la vaccinare cu Pfizer/BioNtech, însă nu a fost stabilită o relație directă cu o preparatului, rezultă din raportul Oficiului Federal pentru Siguranța Sănătății pentru perioada 27 decembrie 2020 – 26 februarie 2021.

Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Mai mulți medici din țară refuză să se vaccineze cu AstraZeneca
“Oficiul Federal pentru Siguranța Sănătății a recepționat 41 de cazuri de decese în scurt timp de la administrarea vaccinului împotriva COVID-19 (BioNtech/Pfizer). Deocamdată nu există evidențe a unei legături cu vaccinul, investigațiile continuă”, se menționează în raport.

Potrivit documentului, în trei cazuri de deces a pacienților a fost exclusă orice tangență cu vaccinul după autopsie. 11 persoane au fost vaccinate în perioada de incubare a coronavirusului, în perioada căreia au decedat. Alte 19 persoane aveau comorbidități care, se presupune, au provocat moartea. Circumstanțele legate de alte opt persoane se elucidează.

Pe 21 decembrie, Agenția Europeană a Medicamentelor a eliberat o autorizație de punere pe piață pentru BioNtech/Pfizer. Comisia Europeană a aprobat vaccinul în aceeași zi, iar peste câteva zile au demarat livrările preparatului pentru UE. Campania de vaccinare a demarat în Austria pe 27 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0