Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a fost vaccinată prima persoană împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Primii în Moldova sunt vaccinați împotriva coronavirusului angajații din sistemul medical. Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor din domeniul Sănătății din Spitalul Clinic Republican.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. În Moldova a început oficial campania de vaccinare a populației împotriva coronavirusului. Prima persoană din țară care a fost vaccinată împotriva COVID-19 a fost un angajat al Spitalului Clinic Republican.

Procesul de vaccinare a avut loc într-un mic cabinet din incinta SCR. Majoritatea reprezentanților mass-media, pe care Ministerul Sănătății i-a invitat oficial la procedura de vaccinare a primului lucrător medical, nu au avut acces să filmeze prima persoane care a fost vaccinată. Ulterior, presa a fost lăsată să intre, câte câteva persoane.

Mai întâi vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

Vaccină Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Ministerul Sănătății: Este sau nu obligatoriu vaccinul AstraZeneca în Moldova?

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova>>>

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0