Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Este sau nu obligatoriu vaccinul AstraZeneca în Moldova?

© AP Photo / Nardus EngelbrechtVaccină Johnson & Johnson
Vaccină Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Actul de vaccinare este unul benevol. Asta au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au lansat astăzi campania de vaccinare împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați de jurnaliști dacă este adevărat că mulți medici refuză vaccinarea împotriva COVID-19. 

În replică, medicul epidemiolog Andrei Ceban a declarat că vaccinarea este nu este obligatorie, însă cea mai mare rată de acceptare a vaccinului este chiar în rândul angajaților din sistemul medical. 

„Sunt în drept medicii să refuze. Actul de vaccinare este unul benevol”, a declarat Andrei Ceban - medic epidemiolog al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

Медицинский сотрудник во время вакцинации вациной Sputnik V в одной из больниц Каракаса, Венесуэла - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
În Moldova începe vaccinarea împotriva COVID-19: Cum se va desfășura procesul
„Este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei, respectiv mizăm foarte mult pe această imunizare, deoarece va reduce numărul de infectați și suntem siguri că lucrătorii medicali se vor vaccina fiind ca un exemplu pentru vaccinare. Avem un obiectiv - vaccinarea a 70 la sută din populație. Conform procedurii aceste doze de vaccin vor ajunge în toate instituțiile spitalicești”, a declarat ministrul interimar al Sănătății Tatiana Zatîc. 

Fiecare persoană din Republica Moldova care va fi vaccinată împotriva noului tip de coronavirus va primi un certificat de vaccinare. Certificatul va fi eliberat numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin de către persoana imunizată. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan.

Potrivit acesteia, acest certificat este deja aprobat prin ordinul nr.93 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Șefa Direcției mai spune că acest certificat ar putea ajuta cetățenii moldoveni să poată călători liber, mai ales în statele care impun prezența acestui certificat. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0