Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic, despre riscurile la care sunt supuși oamenii obezi

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Pacienții ce suferă de obezitate sunt mai predispuți să facă o formă mai severă de COVID-19. Majoritatea celor care au o greutate excesivă și s-au infectat cu coronavirus ajunge să se trateze în secțiile de terapie intensivă.
Medic, despre riscurile la care sunt supuși oamenii obezi

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul generalist Iurie Cușnir a explicat că pacienții ce suferă de obezitate fac parte din lista celor mai vulnerabile categorii de persoane ce riscă să dezvolte o formă severă de COVID.

"Spre exemplu, în Franța peste 50 procente din pacieneții obezi au ajuns în terapia intensivă, iar în Marea Britanie 70 la sută. Maladia a avut consecințe grave pentru această categorie de persoane, inclusiv a adus în multe cazuri la decese", a subliniat Iurie Cușnir.

Mai mult, medicul a remarcat că în timpul pandemiei oamenii au făcut mai puțină mișcare, au fost predispuși stresului, iar în lipsă de activități au consumat mai multe alimente bogate în grăsimi. Toți acești fatori au contribuit la creșterea masei corporale.  

Potrivit lui Iurie Cușnir, obezitatea poate duce la la diabet, infarct, atac cerebral  sau chiar boli oncologice. Alimentația sănătoasă, practirarea exercițiilor fizice cu regularitate și consumul de lichide reduce semnificativ riscul de a adăuga mai multe kilograme.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0