Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mărțișorul, simbolul primăverii - celebrat la Moscova

© Sputnik / OsmatescoAngela Scripcăraș
Angela Scripcăraș - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Un eveniment inedit întru promovarea culturii și tradițiilor moldovenești cu prilejul sosirii primăverii se desfășoară la Moscova. Detalii am aflat de la preşedinta Asociaţiei „Memoria vie”, stabilită de mai mulți ani în Federația Rusă, Angela Scripcăraș.
Mărțișorul, simbolul primăverii - celebrat la Moscova

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, în data de 2 martie curent, Asociaţia „Memoria vie” de la Moscova, în colaborare cu alte asociații obștești ale moldovenilor din Federația Rusă, organizează Conferinţa „Bine ai venit, Mărţişor”.

 Festivalul Internaţional de Muzică ,,Mărţişor” - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Festivalul „Mărțișor” a fost inaugurat: Cum s-a desfășurat evenimentul
Potrivit Angelei Scripcăraș, evenimentul are drept scop promovarea culturii și tradițiilor moldovenilor în perioada sărbătorilor de primăvară.

"Felicitări moldovenilor de pretutindeni cu prilejul sosirii primăverii. Mărțișorul este simbolul poporului nostru, iar despre această sărbătoare și tradiție trebuie să cunoască o lume întreagă", a declarat interlocutoarea.

În cadrul evenimentului va fi organizată o masă rotundă la care vor participa mai mulți invitați de onoare. Conferința va avea loc și prin intermediul aplicației Zoom, iar ulterior va putea fi privită și online.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0