Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon spune când ajunge în Moldova vaccinul rus „Sputnik V”

© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas / Accesați arhiva multimediaПрибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину
Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Președintele PSRM Igor Dodon a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă când va ajunge vaccinul rus „Sputnik V” în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Igor Dodon a declarat că vaccinul „Sputnik V” din Federația Rusă ar putea ajunge în Republica Moldova în curând.

„Chiar în aceste ore se muncește foarte mult ca acest vaccin să ajungă poate chiar săptămâna asta sau săptămâna viitoare”, a spus președintele PSRM.

El a remarcat că vaccinul ar putea ajunge în țara noastră prin mai multe căi.

„Sunt trei căi cum poate ajunge vaccinul spre Republica Moldova. Prima sunt donațiile, așa cum am primit zilele acestea vaccinul primit din Occident și le mulțumim partenerilor români care au făcut această donație. Sper că va fi o donație și din partea Federației Ruse. A doua cale sunt achizițiile de stat - pe bani publici. Trebuie de lansat procedura de achiziții. (...) A treia cale sunt agenții economici privați. Odată ce este înregistrat vaccinul în Republica Moldova, și agențiile, clinicile, întreprinderile pot pe bază comercială să le procure și să le propună populației”, a mai spus Igor Dodon. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Societate
Cum a comentat Maia Sandu autorizarea vaccinului rus „Sputnik V” în Moldova

Amintim că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat vineri, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V".

Este vorba despre o autorizare condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Agenția Medicamentului informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Sâmbătă în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin AstraZeneca (21600 de doze) donat de România cu titlu gratuit, iar luni începe campania de vaccinare în țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0