Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Peste 700 de persoane au fost vaccinate în Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
În Moldova a început oficial campania de vaccinare a populației împotriva coronavirusului. Prima persoană din țară care a fost vaccinată împotriva COVID-19 a fost un angajat al Spitalului Clinic Republican.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Peste 700 de persoane au fost vaccinate astăzi, 2 martie în prima zi din cadrul Programului Național de Imunizare. Medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că 751 de persoane au fost vaccinate până la ora 16:30. Este vorba de personal medical din secțiile ATI și reanimare, secțiile COVID-19. 

„Datele despre numărul persoanelor vaccinate vor fi publicate zilnic în Registrul electronic”, a precizat Ceban. 

Potrivit lui, toate dozele de vaccin au fost distribuite către Centrele de vaccinare din țară, iar la ora 10:00, așa cum era programat, a fost dat startul Programului Național de Imunizare. Acesta mai spune că procesul de vaccinare cu AstraZeneca are loc în două etape, adică cu administrarea a două doze.

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video

Intervalul recomandat între administrarea celor două doze este de opt săptămâni, dar cu posibilitatea de vaccinare de la 4 la 12 săptămâni. Alexei Ceban a precizat că persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus, dar s-au vindecat pot fi vaccinate. 

„Nu este necesară prezența unui test la anticorpi. După procesul de vaccinare de astăzi nu a fost înregistrat niciun caz de reacție adversă post-imunizare”, a mai spus epidemiologul. 

Alexei Ceban a menționat că dacă vor exista astfel de cazuri, acestea vor fi investigate de către Comisia specială pentru investigarea cauzalității și evenimentelor adverse post-imunizări.  

Amintim că marți, 2 martie, în Moldova s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Primul moldovean vaccinat este șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican Alexandru Botizatu. În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0