Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Armenia: Imagini video care surprind protestele pro și contra lui Pașinean la Erevan

Abonare
Filmările cu drone prezintă protestele care se desfășoară în capitala Erevan, unde susținătorii și oponenții prim-ministrului armean Nikol Pașinean au ieșit luni în stradă.

Pașinean și soția sa, Anna Hakobyan, s-au alăturat miilor de protestatari în piața Republicii din Erevan, unde prim-ministrul s-a adresat apoi susținătorilor săi.

La rândul lor, protestatarii din opoziție au mărșăluit în mai multe locuri din oraș, pornind de pe bulevardul Baghramyan.

Протесты против Пашиняна в Армении 25.02.2021 - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Politică
Situația din Armenia: Noua propunere a lui Pașinean

Protestele împotriva premierului au izbucnit din nou joi, după ce un grup de ofițeri militari au expediat o scrisoare prin care i-au cerut prim-ministrului să demisioneze.

În ciuda presiunilor reînnoite, Pașinean a refuzat să-și dea demisia, a numit scrisoarea armatei „o tentativă de lovitură de stat” și a încercat să îl scoată din funcție pe șeful Statului Major al Forțelor Armate.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, președintele Republicii Armene, Armen Sarkissian, nu a semnat ordinul lui Pașinean și i-a returnat documentul prim-ministrului.

Protestele anti-Pașinene au început inițial în noiembrie anul trecut, după ce acesta a semnat acordul intermediat de Rusia pentru a pune capăt luptelor dintre forțele azere și armene pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah.

Conform condițiilor acordului trilateral, o serie de regiuni din Nagorno-Karabah au trecut oficial sub controlul Azerbaidjanului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0