Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un medic renumit - în stare gravă după COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausПрофессор Виктор Кожокару
Профессор Виктор Кожокару - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Renumitul medic Victor Cojocaru este internat în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Renumitul doctor Victor Cojocaru, directorul Clinicii de Anestezie și Reanimare a Spitalului Clinic Republican, cel care a luptat în prima linie pentru a trata pacienții infectați de COVID-19, este în stare gravă din cauza complicațiilor generate de virusul ucigaș.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici, care nu ne-a putut oferi mai multe detalii, dar care se roagă oentru sănătatea unchiului său, Victor Cojocaru. 

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Certificatele de vaccinare: Ce beneficii vor avea moldovenii vaccinați anti - COVID

„Este un medic care a salvat mii de oameni în Afganistan, catastrofe din fosta URSS. În ultimul an a fost elementul cheie în organizarea nemijlocită și tratarea pacienților infectați cu COVID-19 din Republica Moldova. A pus bazele unor metode noi de tratament la acest capitol”, ne-a spus Corneliu Popovici. 

Victor Cojocaru a fost inițiatorul tratamentului cu plasmă celor care au fost bolnavi de coronavirus. 

„La sfârșitul lunii martie un grup de medici cercetători din Republica Moldova, sub îndrumarea academicienei Eva Gudumac, profesorului universitar, doctor habilitat Cojocaru Victor, profesorului universitar, doctor habilitat Mihail Todiras și în colaborare cu colegii de peste hotare au lansat inițiativa de implementare a unei noi metode de tratare a pacienților infectați cu COVID-19. Metoda presupune transfuzia plasmei foştilor pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 celor care astăzi sunt în stare gravă, deoarece conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de acest virus”, ne-a mai spus fostul ministru al Educației.

Pe 21 iunie 2020, reputatului medic i-a fost acordat de către președintele țării de atunci, Igor Dodon, Ordinul Republicii. Înalta distincție i-a fost acordată pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție substanlială la implementarea formelor și metodelor avansate de tratament și pentru dăruirea și abnegația manifestate în actul medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0