Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la trei ani de detenție

© AFP 2024 / Valery HacheБывший президент Франции Николя Саркози
Бывший президент Франции Николя Саркози - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. Este primul șef de stat francez condamnat cu executare.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. El a fost recunoscut vinovat de corupție și trafic de influență, a comunicat reporterul RIA Novosti din sala de judecată.

În acest caz, se punea problema dacă Nicolas Sarkozy a încercat, prin avocatul său Thierry Herzog, să-l ajute pe fostul înalt magistrat Gilbert Azibert să obțină un post în Monaco în schimbul informațiilor care îl priveau în afacerea Bettencourt.

The French stealth frigate Courbet - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!

Acuzarea s-a bazat în special pe convorbirile telefonice dintre Sarkozy și Herzog prin intermediul uneu linii telefonice înregistrate pe numele lui Paul Bismuth. Curtea penală a considerat în cele din urmă că s-a încheiat un „pact de corupție” între fostul președinte, acum în vârstă de 66 de ani, Herzog și G. Azibert, fiind condamnați, de asemenea, la trei ani de închisoare, potrivit Sputnik France. 

Procuratura Națională Financiară (PNF) ceruse împotriva fostului preşedinte patru ani de închisoare, inclusiv doi ani pentru faptul că imaginea prezidențială a fost „deteriorată” de acest caz cu „efecte devastatoare”, a considerat Procuratura

Nicolas Sarkozy are la dispoziție zece zile pentru a face apel. Din 17 martie, fostul preşedinte francez va apărea din nou în instanță, de data aceasta în dosarul Bygmalion, sub suspiciunea de finanțări ilegale ale campaniei sale din 2012.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0