Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a inițiat consultări - Iată cu cine

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Astăzi la Președinție au avut loc consultări în vederea ieșirii din criza politică în care s-a pomenit țara noastră.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a chemat la dialog societatea civilă. Potrivit serviciului de presă a Președinției, șeful statului s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai societății civile, cu juriști, specialiști în drept constituțional, organizații din domeniul respectării statului de drept, pentru a afla opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Republica Moldova
Socialiștii au venit cu un apel către Sandu: Ce trebuie să facă președintele

Participanții la discuție au explicat cum văd ei ieșirea din blocajul politic și au optat pentru o comunicare detaliată prin care cetățenilor să li explice raționamentul pașilor întreprinși de decidenți.

„În cadrul consultărilor am primit multe mesaje utile și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului. Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor. Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ”, a menționat Maia Sandu.

Consultările vor continua și în zilele următoare. Președinția nu a anunțat însă dacă Maia Sandu va iniția consultări și cu grupurile, platformele și fracțiunile parlamentare. Anterior, Sandu declarase că astfel de consultări nu vor exista și că va aștepta data de 23 martie când se împlinesc trei luni de la demisia Guvernului condus de Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0