Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Membrii Guvernului interimar, convocați în ședință: Iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Membrii Guvernului în exercițiu au fost convocați în ședință de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru examinarea situației pandemice și soluțiilor de vaccinare a populației.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Situația pandemică din țara noastră și soluțiile de vaccinare a populației a fost subiectul de bază a ședinței miniștrilor interimari cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Serviciul de presă al Parlamentului informează că, în cadrul ședinței, Zinaida Greceanăi a cerut să fie identificată de urgență posibilitatea de achiziționare a unui lot de un milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor. Premierul interimar a delcarat că solicitarea va fi examinată în regim de urgență.

Профессор Виктор Кожокару - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Încă un medic renumit - în stare gravă după COVID-19

În context, umrează a fi inițiată procedura de achiziție publică pentru  procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistenta medicală, precum și fondul de rezervă al Guvernului. La întrevedere au participat și guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Amintim, mâine, 2 martie, va începe Programul de Imunizare. Prima persoană vaccinată va fi un medic, iar vaccinarea se va face la ora 10:00 la Spitalul Clinic Republican. Ulterior, la ora 11:00 mai mulți medici vor fi vaccinați în cadrul Institutului pentru Medicină Urgentă. 

Lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile de profil COVID-19 vor fi primii moldoveni care vor fi imunizați în Republica Moldova, infomrează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc a declarat că după primul lot de vaccin din România, urmează în următoarele zile să fie recepționate și vaccinurile de pe platforma COVAX. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0