Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din nou în online - Lecțiile se desfășoară de astăzi de la distanță

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din țară trec începând de luni la învățământul de la distanță, în conformitate cu decizia de vineri a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Începând de luni, 1 martie, toate instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din Republica Moldova desfășoară procesul de învățământ în regim online.

Детский сад - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Societate
Școlile se închid din 1 martie, dar ce se întâmplă cu grădinițele?

Acest regim se va menține cel puțin până în data de 15 martie, în conformitate cu decizia de vineri a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

Mii de părinți sunt însă revoltați de decizia autorităților și au semnat o petiție online adresată premierului interimar Aureliu Ciocoi și avocatului copilului Maia Bănărescu, în care cer ca elevii să meargă la școală.

Potrivit autorilor petiției, autoritățile nu au întreprins acțiunile necesare pentru a asigura condițiile pentru buna desfășurare a învățământului online. Părinții susțin că elevii nu au fost asigurați cu echipamentul necesar ca să-și poată continua studiile de la distanță.

„Menționăm că transferarea studiilor în regim online poate fi realizată doar dacă toți elevii și profesorii vor fi asigurați cu tehnică de calcul, iar părinții vor fi asigurați cu indemnizații pentru a putea asista copiii în acest proces. Realizarea studiilor în regim online, fără crearea condițiilor necesare acestui proces, reprezintă de fapt lipsă de responsabilitate și mimarea realizării procesului educațional”, se menționează în petiție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0