Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Școlile se închid din 1 martie, dar ce se întâmplă cu grădinițele?

CC0 / Pixabay / FeeLoona / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Abonare
În timp ce instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din țară trec începând de luni la învățământul de la distanță, grădinițele rămân deschise.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Începând de luni, 1 martie, toate instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din Republica Moldova vor desfășura procesul de învățământ în regim online, în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

În schimb, grădinițele din toată țara vor continua să activeze în regim normal, cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. Asta prevede hotărârea CNESP din 26 februarie. 

Acest lucru le va permite părinților care muncesc să meargă în continuare la serviciu. Mai dificilă este situația în cazul celor care au copii de vârstă școlară. Mii de părinți sunt revoltați de decizia autorităților au semnat o petiție online adresată premierului interimar Aureliu Ciocoi și avocatului copilului Maia Bănărescu, în care cer ca elevii să meargă la școală de la 1 martie.

Mihai Stratulat - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
Cunoscutul pediatru Mihai Stratulat critică dur decizia autorităților de a închide școlile

Potrivit autorilor petiției, autoritățile nu au întreprins acțiunile necesare pentru a asigura condițiile pentru buna desfășurare a învățământului online. Părinții susțin că elevii nu au fost asigurați cu echipamentul necesar ca să-și poată continua studiile de la distanță.

„Menționăm că transferarea studiilor în regim online poate fi realizată doar dacă toți elevii și profesorii vor fi asigurați cu tehnică de calcul, iar părinții vor fi asigurați cu indemnizații pentru a putea asista copiii în acest proces. Realizarea studiilor în regim online, fără crearea condițiilor necesare acestui proces, reprezintă de fapt lipsă de responsabilitate și mimarea realizării procesului educațional”, se menționează în petiție.

Studiile se vor desfășura în regim online cel puțin până în data de 15 martie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0