Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scăpăm sau nu de pandemie după vaccinarea în masă: Prognoza autorităților - Video

© Sputnik / Mihai CarausDaniela Demișcan
Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice, Daniela Demișcan, a comentat în studioul Radio Sputnik Moldova despre vaccinul împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Daniela Demișcan susține că Republica Moldova ar putea vaccina 70 la sută din populație într-o lună sau două, dacă vor exista suficiente doze de vaccin. 

„Putem vaccina 70 la sută din populație în foarte scurt timp, pentru că este doar o administrare a unei injecții într-un minut”, a spus șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice în studioul Radio Sputnik. 

Specialistul a atras atenția însă că pandemia nu se va încheia odată cu imunizarea majorității populației. 

„Nu s-a terminat pandemia. Vaccinul este doar un instrument. Pe lângă imunizare va trebui să respectăm în continuare măsurile de sănătate publică. Doar imunizarea nu ne va salva de COVID. Oamenii trebuie să respecte în continuare aceleași măsuri de prevenire și control al infecției”, a spus interlocutorul.

Amintim că astăzi, 1 martie, în Republica Moldova începe campania de imunizare. Primele persoane care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 vor fi angajații sistemului medical.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Certificatele de vaccinare: Ce beneficii vor avea moldovenii vaccinați anti - COVID
Dar trebuie să știm că și în acest caz vor exista etape. Mai întâi de toate vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior, va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. 

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar. Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0