Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine atrage CC în lupte politice - Ce spune Domnica Manole

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a făcut un apel către autoritățile țării și către clasa politică în care a cerut că aceștia să nu implice Înalta instanță în jocurile politice și nici să facă uz de imaginea ei.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Domnica Manole a ținut un briefing de presă cu ocazia preluării de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a președinției Conferinței Curților Constituționale Europene. În discursul său, ea a făcut un apel către "toate autoritățile Republicii Moldova și către toți actorii politici".

Mai întâi, ea a s-a adresat autorităților.

"Le solicit autorităților să ne sprijine pe deplin în demersul nostru de a asigura președinția Conferinței. Îi invit pe reprezentații autorităților să manifeste prudență în exprimările și abordările lor cu privire la activitatea Curții", a declarat Domnica Manole.

Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Domnica Manole o pune la punct pe Maia Sandu
În același timp, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, le-a cerut actorilor politici să înceteze presiunile politice asupra Înaltei Instanțe.

”Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice și îi asigur că noi, judecătorii Curții, vom rămâne la fel de independenți și de imparțiali și că hotărârile și deciziile noastre nu vor reflecta nimic altceva decât valorile și principiile constituționale”, a declarat Domnica Manole în cadrul unui briefing de presă cu prilejul preluării Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene.

Vom preciza că Domnica Manole nu a precizat căror "autorități" este adresat acest apel ai ei, și nici căror politicieni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0