Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce va face primarul Ion Ceban cu câinii din Capitală - Video

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaMaidanezi
Maidanezi - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Primarul Ion Ceban insistă pe soluționarea problemei câinilor maidanezi din Chișinău. El spune că responsabilitatea îi revine Regiei „Autosalubritate” din Capitală.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Câinii maidanezi din municipiul Chișinău vor fi sterilizați și vaccinați. Pentru aceasta au fost încheiate contracte pe termen scurt cu două clinici veterinare mobile. Informația a fost făcută publică de primarul Chișinăului, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul spune că aceste două companii se vor ocupa și cu prinderea patrupezilor, ulterior cu sterilizare și post-tratarea maidanezilor din oraș.

Câini, anumale de companie - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Societate
Câinii în Moldova sunt vaccinați împotriva coronavirusului: Explicația medicului veterinar
„Problema maidanezilor din oraș este una foarte veche, dar și acută. Zilnic mai mulți locuitori ai Capitalei, inclusiv copii, sunt mușcați de câinii fără̆ stăpân. Identificam și alte soluții pentru evitarea cazurilor în care oamenii au de suferit de pe urma acestor animale, mai ales acum când maidanezii sunt în perioada de înmulțire”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Acest proiect este deja implementat în sectorul Ciocana și urmează̆ să fie inițiat și în sectorul Râșcani. Totodată, primarul anunță că va fi revăzut Regulamentul privind funcționarea necropolei de câini din Chișinău. Potrivit edilului, funcționarea acestei necropole ar simplifica acțiunile de capturare și sterilizare a maidanezilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0