Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Chișinău: Mii de elevi în carantină

© Inquam Photos / Virgil SimonescuElevi la școală
Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Datele statistice din municipiul Chișinău privind starea epidemică în contextul COVID-19 devin tot mai sumbre. Câți copii bolnavi sunt înregistrați.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Peste trei mii de elevi din municipiul Chișinău se află în autoizolare din cauza pandemiei noului tip de coronavirus. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei. Viceprimarul Angela Cutasevici a anunțat că numărul copiilor care sunt în regim de carantină a crescut semnificativ față de acum două săptămâni. 

„În acest moment, 3 422 de elevi se află în autoizolare, mai mult cu o mie de elevi decât acum două săptămâni”, a menționat Cutasevici. Potrivit informațiilor prezentate de aceasta, 131 de elevi din școlile și liceele din Capitală sunt bolnavi de COVID-19. 

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Din nou în online - Lecțiile se desfășoară de astăzi de la distanță

„S-au infectat cu coronavirus elevi din 172 de clase din 76 de instituții de învățământ. Dintre acestea, 37 de clase primare, 63 de clase gimnaziale și 33 de clase liceale. În 23 de clase s-au înregistrat mai mult de un caz de îmbolnăvire de la elev la elev”, a precizat Angela Cutasevici.

Oficialii de la Primărie au informat că în ultima perioadă se înregistrează un număr tot mai frecvent de cazuri noi de infectare în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 13-17 ani.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi că sistemul municipal de sănătate este depășit de numărul mare de îmbolnăviri de coronavirus – în spitalele municipale au mai rămas doar 12 locuri pentru tratamentul COVID-19.

Amintim, de astăzi intră în vigoare noile restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. CNESP a decis sistarea transportului public din municipiul Chișinău. De cealaltă parte, Ion Ceban a informat că transportul va activa la capacitate maximă, cu respectarea tuturor regulilor de sănătate publică. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0