Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Doar 12 paturi libere pentru bolnavii de COVID-19

© Photo : Facebook / Gabriela FireaSecția terapie intensivă a unui spital din București
Secția terapie intensivă a unui spital din București - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Situația din spitalele din Chișinău devine tot mai alarmantă. Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 crește, iar în instituțiile medicale paturi libere aproape că nu au mai rămas.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Spitalele din municipiul Chișinău nu mai fac față numărului mare de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Paturile libere sunt la limită, iar numărul zilnic de cazuri noi crește de la o zi la alta. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
COVID-19 în Chișinău: Mii de elevi în carantină

Mai mult, primarul Capitalei Ion Ceban a declarat că 60 la sută din numărul total al bolnavilor de coronavirus din întreaga țară sunt tratați în spitalele municipale. Pentru aceasta, într-un an de la primul caz de infectare înregistrat în țara noastră, din bugetul municipal au fost cheltuiți pentru tratament aproximativ 128 de milioane de lei, iar până acum niciun ban nu a fost restituit. 

„Am ajuns la maximul capacității de spitalizare pentru tratamentul COVID-19. Acești bani nu au fost întorși municipalității din bugetul național”, a precizat Ion Ceban.

În același timp, șefa Direcției Generală Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că în spitalele municipale mai există doar 12 locuri libere pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus. În total sunt activate 1 500 de locuri pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, iar în acest moment sunt ocupate 1 488 de paturi. Starea de sănătate a 72 de bolnavi este foarte gravă, 494 se află în stare gravă, iar 875 în stare medie. De precizat, în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până la data de 15 aprilie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0