Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Capitalei explică de ce nu a fost sistată circulația transportului în weekend

© Sputnik / Mihai CarausTroleibuz
Troleibuz  - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Abonare
Dacă insistăm să fie introduse restricții la circulația transportului, riscul de infectare va fi mai mare. Așa a comentat Ion Ceban refuzul Comisiei municipale de sănătate publică de a sista de a sista circulația transportului public în weekend.

CHIȘINĂU 28 feb - Sputnik. Transportul public din Capitală va fi utilizat la capacitate maximă, iar în zilele de weekend nu va fi sistată activitatea acestuia. Aceasta este decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Chișinău, care a fost luată sâmbătă. Primarul Capitalei a explicat pe pagina sa de Facebook de ce Comisia a luat o astfel de decizie. El a remarcat că sistarea activității transportului public în zilele de sâmbătă și duminică nu va contribui deloc la reducerea numărului de cazuri de infectare cu COVID, ba din contra ar putea crea o situație mai gravă. 

„În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum. Dacă punem restricții, îmbulzeala va fi și mai mare”, susține primarul.

Ion Ceban a scris că în următoarea săptămână vor fi scoase pe linie încă 20 de troleibuze noi și a precizat că municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a suplimenta unitățile de transport public. 

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
O nouă decizie! Cum va circula transportul în Chișinău sâmbătă și duminică

„Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze”, a mai scris Ceban.

Amintim că sâmbătă Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău s-a reunit în ședință și a stabilit cum va circula transportul public în weekend și în zilele lucrătoare. Astfel, sâmbătă și duminică transportul public va circula conform unui program stabilit pentru zilele de odihnă, cu monitorizarea strictă a regimului epidemiologic. Acest lucru înseamnă că transportul va circula la o capacitate redusă, dar nu va fi sistat definitiv, așa cum s-a anunțat vineri după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

În zilele de lucru însă transportul public din Chișinău va circula la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0