Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți cetățeni au fost sancționați la frontierele de stat: Ce au comis aceștia

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Abonare
Trei străini au depășit termenul de ședere în Moldova, o persoană a încercat să treacă frontiera cu un document falsificat, iar 11 persoane nu au respectat normele sanitare impuse de autorități. În perioada 27 - 28 februarie, 12 352 de persoane au traversat frontiera.

CHIȘINĂU 28 feb - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 188 de traversări, dintre care 3 183 de treceri la frontiera moldo-română, 1 722 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 283 de treceri aeriene. 

Машина скорой медицинской помощи - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Noi măsuri dure pentru moldoveni! Iată ce nu avem voie să facem din martie

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 283 de traversări,
PTF Leușeni – 1 207 traversări,
PTF Giurgiulești-Galați – 825 de traversări,
PTF Sculeni – 742 de traversări,
PTF comun Criva - 589 de traversări.

Toți cei care au traversat frontiera de stat au fost supuși screening-ului, iar 304 persoane au completat fișa epidemiologică individuală, pe motiv că au venit din țări cu risc epidemiologic sporit. Potrivit Poliției de Frontieră, nicio persoană nu a prezentat simptome tipice noului coronavirus, cum ar fi febra, rinoreea sau tusea seacă. 

Totodată, 97 de persoane au telefonat la Linia Verde a Poliției de Frontieră pentru a primi consultații despre situația de la hotar, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Amintim că vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că începând cu data de 5 martie, cei care vor intra în Republica Moldova trebuie să prezinte la frontiera de stat testul negativ la COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Cetățenii care nu vor prezenta testul vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0