Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dar din dar se face Rai: Câți nevoiași au primit ajutor din partea Bisericii în pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariКафедральный собор Рождества Христова
Кафедральный собор Рождества Христова  - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Abonare
La vreme de grea încercare, când societatea este grav afectată de efectele economice ale pandemiei, Biserica se numără printre fruntași în topul filantropilor.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Biserica Ortodoxă din Moldova a implementat în anul 2020 numeroase programe filantropice, menite să-i ajute pe oamenii aflați în nevoie.

Părintele Calistrat Chifan - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Părintele Calistrat despre fii risipitori din ziua de astăzi
Iar de ajutor au avut nevoie mulți, având în vedere că și anul care a trecut a fost extrem de complicat - pandemia a afectat mii și mii de familii care nu au mai putut face față cheltuielilor de zi cu zi. 

Potrivit unui raport organizat de voluntarii Bisericii Ortodoxe din Moldova, în 2020 au primit asistență din partea Bisericii peste 566 familii nevoiașe, peste 1500 de copii proveniți din familii sărace și 40 de bolnavi.

De asemenea, au fost organizate campanii de colectare de fonduri pentru șase bolnavi aflați în stare gravă, a fost acordat ajutor material și financiar pentru șase familii care au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma incendiilor.

Potrivit raportului prezentat de voluntari Mitropolitului Vladimir, valoarea totală a ajutoarelor financiare directe acordate prin programele filantropice ale Bisericii Ortodoxe din Moldova în anul 2020 a fost de 305 850 lei. 

În această sumă nu sunt cuprinse cheltuielile privind o mulțime de activităţi caritabile ale Sectorului Sinodal, ale parohiilor şi mănăstirilor realizate în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar, iar unele nici nu au fost raportate sistematic instituției mitropolitane.

Посетитель в гипермаркете Лента в Великом Новгороде. - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2020
Biserica Ortodoxă Rusă, despre ajutorul acordat nevoiașilor din Moldova

Biserica Ortodoxă din Moldova precizează că, întrucât anul 2020 a fost marcat de pandemia de Covid-19, aproape toate activitățile social-filantropice ale Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate au fost îndreptate spre sprijinirea familiilor și apersoanelor afectate de pandemie.

Voluntarii Bisericii au oferit persoanelor aflate în dificultate pungi cu alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, dezinfectanți, măști de protecție sanitară, precum și literatură duhovnicească.

Iar copiii din familiile sărace au primit gratuit ghiozdane, rechizite școlare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și paturi, cărucioare, scutece, hrană și alte produse.

Și spitalele au primit sprijin din partea Bisericii. Mai multe secții cu profil Covid-19 au primit aparatură medicală. 

Biserica reiterează că va susține în continuare eforturile de ajutorare a celor ce suferă din cauza noii pandemii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0