Vreme neobişnuită în Germania - oscilație termică de peste 40 de grade

© REUTERS / FABRIZIO BENSCH Городские рабочие расчищают снег снегоочистителем перед Бранденбургскими воротами во время снегопада в Берлине, Германия.
 Городские рабочие расчищают снег снегоочистителем перед Бранденбургскими воротами во время снегопада в Берлине, Германия. - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
În această lună germanii s-au confruntat cu temperaturi neobişnuit de scăzute, cu ninsori abundente şi ger aprig. Însă această vreme de iarnă grea a fost urmată, la doar câteva zile distanţă, de o vreme specifică mai curând unei primăveri călduroase.

BUCUREŞTI, 27 feb – Sputnik. În Germania a fost înregistrată cea mai mare oscilaţie săptămânală de temperatură de la începutul măsurătorilor meteorologice, potrivit DPA. Astfel, de la o vreme de iarnă cu ninsori abundente, ger năprasnic şi temperaturi neobişnuit de scăzute, care au dat peste cap viaţa locuitorilor, a avut loc, în doar câteva zile, o trecere la o vreme specifică mai curând unei primăveri călduroase.

Potrivit specialiştilor de la Serviciul German de Meteorologie (DWD), e prima dată în epoca modernă când Germania trece printr-o alternanţă termică atât de mare precum cea care a fost înregistrată la staţia meteorologică din Gottingen, oraş din centrul ţării.

Apus de soare, bicicliști - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Adio, iarnă - Prognoza meteo pentru următoarele zile

Astfel, pe 14 februarie, a fost înregistrată la această staţie o temperatură de -23,8 grade Celsius, iar după doar şapte zile, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade, ceea ce înseamnă o diferenţă termică de 41,9 grade, potrivit sursei citate de ziarulromanesc.de. 

Un precedent record a fost înregistrat în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice. Purtătorul de cuvânt al DWD a dezvăluit că atunci a fost măsurată o creştere cu 41 de grade a temperaturii exterioare, într-un interval de doar şapte zile.

Mai mult, în nordul Germaniei au fost atinse luni alte două recorduri de temperaturi ridicate în anotimpul de iarnă. Astfel, în oraşul Quickborn temperaturile au ajuns la 18,9 grade, depăsind recordul precedent de 17,8 grade, stabilit în urmă cu doi ani.

Al doilea record de temperatură în anotimpul de iarnă a fost atins luni în Hambug, la staţia meteorologică Neuwiedenthal: +21,1 grade Celsius. Precedentul record raportat la aceeaşi staţie, de 18,1 grade Celsius, a fost stabilit în urmă cu un an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0